De kenniswerkplaats voor data preparatie en visualisatie

Uitdagingen met data experimenten

Dat de verdergaande digitalisering van de maatschappij impact heeft op onze manier van werken en leven hoeft geen betoog. Data is de goudmijn! Alleen de vraag is hoe je die goudmijn kan benutten voor een beoogd effect. Veel (big) data experimenten en pilots draaien uit op een teleurstelling en leveren niet de gewenste resultaten op. En daar brengen wij verandering in.

Een Datalab slim organiseren maakt het verschil

De verwachtingen rond big data en analytics zijn hooggespannen. En voor bestuurders ook nog eens lastig te begrijpen, terwijl er van hun betrokkenheid en leiderschap verwacht wordt. Dat komt niet vanzelf en dat vraagt om een doordachte aanpak. Deze noemen wij een proeftuin. Een werkvorm waarin we niet alleen met techniek bezig zijn maar ook met het managen van verwachtingen. En dat is onlosmakelijk een randvoorwaarde voor ieder (big)data experiment.

Zet Data management op de kaart

Wat heb je aan een succesvol experiment in je datalab als je daarna niet kan doorpakken? Data management is de hoeksteen van het succes. Ervaar in de proeftuin aspecten als datakwaliteit en privacy en hoe je daar mee om kan gaan, ook naar bestuurders en managers.
De Databrouwerij is een initiatief van Scamander Solutions BV – The Data Liberation Company, ontstaan uit een samenwerking met de Gemeente Enschede. Scamander Solutions staat voor Passion for Empowerment; het in hun kracht zetten van mensen met data als katalysator.

De missie van De Databrouwerij is mensen leren experimenteren met data en hun zelfstandig maken in het prepareren van data en visualiseren van resultaten.

Wij verzorgen opleidingen voor data preparatie en visualisatie en we begeleiden experimenten met (big)data.

De Databrouwerij werkt nauw samen met Dimpact – een cooperatieve vereniging van 35+ gemeenten – in het verkennen en stimuleren van Informatie Gestuurd Werken.

Samen met KING begeleiden we gemeenten in het verkennen van Data Science kansen.

Opleiding data preparatie

Leer snel en eenvoudig data combineren.

Opleiding data preparatie

80% van het verkrijgen van informatie zit in de data preparatie. Wij leren hoe u tijd kunt besparen en snel en eenvoudig meerdere databronnen kunt combineren en analyseren.

Uw eigen proeftuin

U wilt binnen uw bedrijf een eigen proeftuin opzetten.

Uw eigen proeftuin

Wij verhuren u een proeftuin server met begeleiding binnen uw bedrijf. Geen gedoe, data blijft binnen en u kunt direct aan de slag met het combineren en analyseren van databronnen.

Inzichten delen

U wilt opgedane inzichten delen.

Inzichten delen

Wij bieden u een prachtige voorziening waarmee u de inzichten uit de proeftuin veilig kunt delen via internet, MS Office en dat op ieder type apparaat.

Onze tevreden klanten

Al na 1 dag heb ik direct inzicht in de activiteiten van onze wijkteams. Veel minder gedoe met Excel. Verder kan ik nu sneller op ad hoc vragen antwoorden. Dit is verslavend!
Tessa Wijmans, Emile Thuiszorg
Eindelijk al mijn databases/lijsten voor de customer journey online beschikbaar en doorzoekbaar. Nooit meer 36 verschillende bronnen doorploeteren. Het leven is mooi.

Maak kennis met ons op het volgende event

5 april in Maarssen

Congres Digitale Agenda 2020 met als thema Samen Organiseren

Bezoek onze stand en maak kennis met het spel Datapoly.

Maak kennis met de Databrouwerij – een formule van Scamander Solutions – The Data Liberation Company. Scamander is de ervaren reisbegeleider van data naar waarde. Met de Databrouwerij formule is samen met de DIMPACT vereniging in meerdere proeftuinen aangetoond dat met een goed fundament voor data je als gemeente sneller kunt handelen op vraagstukken. Basis voor de proeftuin is een integraal benadering van het proces van data naar waarde. Dat laten we u graag ervaren door het spelen van het Datapoly spel.